بهره گیری از برخی آموزه های اسلامی در زمینه آداب تغذیه سالم

نویسندگان

چکیده

چکیده:

 زمینه و هدف: «تغذیه» همان بهره گیری از خوراک و غذاست، که از مهم ترین مسائل در حیات انسان است و در دین مبین اسلام به عنوان امری مهم در سلامت جسم مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مقاله بیان راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت جسم است. روش: پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی با رویکرد قرآنی و روایی می باشد که به کتابهای تفسیری و حدیثی چون قرآن، نهج البلاغه، تفسیر المیزان، تحف العقول و... مراجعه و مطالب مورد نظر استخراج و خلاصه گردید. مقاله ی حاضر با روش توصیفی- تحلیلی به ارائه راهکارهای قرآن و روایات بر تغذیه و نقش آن در سلامت می پردازد و نتیجه می گیرد: یافته ها: قرآن کریم و روایات اهل بیت (ع) بیانگر دستوراتی در امر تغذیه است که رعایت این دستورات می تواند عامل مهمی برای برخورداری از سلامت جسم و تندرستی باشد. نتایج: به کار بردن رهنمودهای قرآن و روایات در بحث تغذیه که شامل کم خوردن، پرهیز از پرخوری و دست کشیدن از خوردن با وجود اشتها و رعایت مقدار مصرف برخی از خوراکی هاست سبب می شود؛ انسان در تمام طول عمر از سلامتی و تندرستی برخوردار باشد، از چهره ای شاداب برخوردار باشد، به درگاه معبود تقرب پیدا کند و از برخی مسائل همچون ناتندرستی و بیماری، آشفتگی خواب، سرکشی و کمی عبادات و دوری از خداوند به دور باشد.

کلیدواژه‌ها